Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем 159 2.4JTDm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

След няколко светвания на въпросната грешка ми почина безславно турбото. След 2 дни ще монтираме ново турбо. Какво още препоръчвате да погледнем, за да не стане така и новото турбо да си отиде?
    '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
    Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

Да махнеш ремапа

Comment

Колега моята одисея с турбото няма да разказвам но тогава отделих време и прочетох това : https://www.fiat-lancia.org.rs/Manua...erHandbook.pdf

Маслото ти трябва да е
        Lubricants for diesel
        engines (1.9 JTDM 8V,
        1.9 JTDM 16V,
        2.0 JTDM versions)
        Synthetic-based oil, grade SAE 5W-30.
        FIAT 9.55535-S1 qualification
        SELENIA WR P.E.
        Contractual Technical
        Reference N° F510.D07

Тези от сервизите наливат каквото им скимне. На мен ми се бяха запушили тръбите на маслото към турбината от 5W-40. На всеки 5000 км искаше смяна на масло.В крайна сметка турбото роди. Смениха ми турбината но без да проверят защо не ми е изтекло маслото. За 2 дена 2 турбини и жената и малкия на морето аз в русе оправям колата. После ходих да ги взема с голф ...
        Last edited by markover; d.m.y г., 04:56.

Comment

Аз искам да попитам от какъв зор си я карал с 10W60? то е по-гъсто, особено зимата при студовете. Или това си го сложил заради ремапа???
          Сега просто бих те посъветвал да сложиш Мотул 5W30 с хубав филтър, но преди това да източиш хубаво старото масло
          Свали входящия маркуч на турбината и виж перката в какво състояние е. Не трябва да имаш грам радиален луфт, не трябва да е в масло
          http://www.rexol.bg/index.php?route=...ice&order=DESC

Comment

Не съм наливал аз 10w60 а предишния собственик , и не знам каква е причината да кара с такова.
            159 1.9 jtd TI
            156 1.8 ts 99g ex

Comment

Ремапа какво oбщо има с 'insufficient engine oil'?
              '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
              Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

Първоначално публикувано от vesko_iotov Покажи съобщение
                Не съм наливал аз 10w60 а предишния собственик , и не знам каква е причината да кара с такова.
                На тия мотори обикновено слагат 10в60 когато има нещо за прикриване. Внимавай!
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от LYBRAtor Покажи съобщение
                  Ремапа какво oбщо има с 'insufficient engine oil'?
                  По този въпрос има много писано тук

Comment

Не оспорвам, че си прав. Може ли да ми дадеш линк да се поразчета.

Comment

Първоначално публикувано от LYBRAtor Покажи съобщение
                      Не оспорвам, че си прав. Може ли да ми дадеш линк да се поразчета.
                      Съжалявам, ползвай търсачката

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                        Съжалявам, ползвай търсачката
                        Чета ти постовете пълни с глупости в 90% от случаите, вкарваш нотки на размисъл на хора които имат проблеми и търсят решение, после се измъкваш като пръдня из гащи.
                        Айде по сериозно !!!!
                        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                          Чета ти постовете пълни с глупости в 90% от случаите, вкарваш нотки на размисъл на хора които имат проблеми и търсят решение, после се измъкваш като пръдня из гащи.
                          Айде по сериозно !!!!
                          Браво бе Вова! И на мен т'ва ми беше на езика, ама...
                          Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Ох, пълно е с любители на ремапа, а после що няма налягане на масло, що е гръмнало турбото, що колата се скапа. Не знам как от стокови коли искате да направите Ферарита само с пръдня в гащи и един софтуер от гаражен специалист. Че и ЕГР затапен, ДПФ филтър махнат. А като са ги махнали и софтуерно оправили ли са температурния режим на колата, спряли ли са допълнителното подаване на нафта и т.н.? Или само пренадули турбината и подали още нафтичка, щото повече мощност няма от къде другаде със стокови китайски части

Съжалявам, ама това е истината. Не може да сме по-велики от инженерите, създали колата. Ако бяхме, нямаше да сме на дъното на EU и т.н.

Comment

Добре де. Без да знаеш какъв е софтуера и как е написан, без да знаеш кой какви точно части има в колата, европейски или китайски, как даваш техническа експертиза?

Или стоиш с кристалната топка, клавиатурен диагностико?

П.С. Бившата ми Либра е карана с ремап 62000км. без каквито и да е било проблеми.

Comment

И без кристална топка е ясно. Нали сме българи и искаме от трици брашно да правим. Режимът на двигателя е променен вече с изключването на това и онова, с надуването на друго, .... И проблемите започнаха
                                Кой ремападжия изследва температурния режим на двигателя, например. Изобщо какво изследва - гледа колата да върти гуми. А след това?

Comment

Working...
                                X